13 September 2012

Ce mai fac eu în ultima vreme și cea mai scurtă rețetă

Bucătăria i-am lăsat-o lui Pangururan. A zis că oricum trebuie să aibă și el un loc al lui în casa asta (pe lângă canapea, pat și scaunul meu de la birou) și că aici e la fel de bine ca oriunde.


Așa că eu pun chestii la murat ca să am cu ce face salata boeuf. Pentru că nu am găsit castraveciori mici, mici, am ales niște morcovi pitici.


Beau sucuri de fructe cu spirulină.


Pregătesc și halesc guacamole în prostie.


Și am încercat și pateu din semințe de floarea soarelui cu dovlecel. Mulțumesc, Alice, pentru pont.



PS: pateul ăsta este printre cele mai ușoare chestii de pregătit. Pui semințele în apă să se înmoaie (le lași peste noapte) și apoi într-un blender le amesteci cu dovlecel, usturoi, ceapă verde. Pui apă cât să se miște lamele de la blender. La final puțină sare și un strop de piper și gata-i.