Motivul serios pentru care nu am mai postat nimic în ultima vreme este că m-am dedicat mutării. Am decis că a trecut suficient timp departe de mare și că trebuie să ne întoarcem pe malul ei. Așa că am împachetat cutii, am închiriat mașină, am trimis-o pe Unirea cu poșta (Unirea este motoreta noastră cu ataș), am încărcat mașina cu de toate, inclusiv cu Pangururanul din dotare și am pornit-o la drum. Despre unde ne-am mutat a scris deja Brăduț și nu are rost să repet informația, poți citi aici pe îndelete.
Eu mai degrabă îți spun că sunt super, super încântată de bucătăria din noua casă. E mare, e luminoasă, am suficient spațiu să îmi afilez câte și mai câte ingrediente, ustensile, condimente. Ieri am terminat de despachetat toate cele și le-am așezat unde le e locul.
Locul unde ne-am mutat este un sat de pescari, abundă de pește și fructe de mare proaspete. Mango este mai roșiatic și mult mai aromat decât în nordul Thailandei de unde ne-am mutat. Ananasul este mai puțin dulce - fapt de care sunt foarte încântată pentru că mă săturasem să-mi imaginez cum thailandezii injectează ananașii cu zahăr lichid.
Nu am văzut niciun ingredient din lumea în care am trăit până acum - vinete, pătrunjel, mărar, avocado, țelină, sfeclă roșie și altele cu care mă învățasem să le am la îndemână. Nu-i bai, mă adaptez și mă specializez în rețete cu pește și fructe de mare (rău o fi, zău așa!).
Shake-ul meu cel de toate zilele (chiar mango și ananas). |
Nu am văzut niciun ingredient din lumea în care am trăit până acum - vinete, pătrunjel, mărar, avocado, țelină, sfeclă roșie și altele cu care mă învățasem să le am la îndemână. Nu-i bai, mă adaptez și mă specializez în rețete cu pește și fructe de mare (rău o fi, zău așa!).
Azi la prânz, super rapid preparat: pește la capac cu cartofi la aburi. Pisicile din vecini nu prea au avut resturi. |
Pe dânșii i-am decapitat ieri după-amiază. Se putea și mai bine, zici? |
Cam atât am avut de zis pentru moment. Ținem aproape!
No comments:
Post a Comment