31 July 2009

Paste cu ciuperci si rucola


Nu mi-era musai foame, ma dusesem in bucatarie pentru apa rece de la frigider. In timp ce beam am vazut raftul - ultima oara cand am facut aprovizionarea am cumparat tot felul de lucruri fara sa am ceva concret in cap. Am zarit pastele. Am mers mai departe si m-am gandit cu ce le-as putea prepara....ciuperci, rucola si sos de smantana.

Ce am facut:
Am pus la fiert o mana de paste in apa cu un strop de ulei de masline si putina sare.

In timp ce fierbeau, am spalat cateva ciuperci, le-am taiat cubulete. Am tocat si niste rucola si am aruncat-o in tigaie impreuna cu ciupercile - am calit amestecul vreo 3-4 minute in unt. Putina sare adaugata la final.

Sosul de smantana - e o denumire mult prea pretentioasa pentru cat de usor se prepara. Intr-un vas pe foc am pus doua linguri mari de smantana si doua linguri de Almette cu smantana. Am amestecat continuu asteptand sa se topeasca Almette si sa sosul sa devina uniform.

Cu astea doua operatiuni gata, nu mi-a ramas decat sa iau pastele de pe foc, sa le trec pe sub un jet de apa, sa le pun in farfurie si sa le ametesc cu celelalte doua ingrediente. Am mai tocat un pic de rucola la final si am pus-o pe deasupra, asta doar pentru ca sunt eu obsedata.

Sunt delicioase! Sophie ma pazeste, in caz ca nu pot termina portia :-)

2 comments:

Virgil said...

Aaaa,super gustos! Apropo ce ma zice Sophie? Ma mai place?

Elena Stanciu said...

Clar ca te place, cum altfel? :-)