17 June 2011

5 trucuri pentru brioşe perfecte


1. Amestecă în boluri separate ingredientele ude (ouă, lapte, unt topit) şi pe cele uscate (făină, zahăr, praf de copt, cacao). Combină-le la final cu o spatulă sau lingură de lemn. Nu ai nevoie de mixer. Dacă apar cocoloaşe, lasă-le în pace.

2. Dacă vrei să pui fructe sau nuci, rostogoleşte-le prin făină înainte - nu se mai duc toate la fundul cupei.

3. Încinge cuptorul bine înainte să bagi tava cu aluat - foc mare timp de 15 minute funcţionează perfect. Nu uita, însă, să-l treci la 180 de grade odată ce ai pus tava înăuntru.

4. Nu deschide uşa cuptorului din 5 în 5 minute să vezi dacă au mai crescut. Aluatul e sensibil şi se pleoşteşte imediat din cauza schimbului de aer cald/rece. Pentru majoritatea reţetelor e nevoie de 20/25 de minute de coacere.

5. După ce ai scos brioşele din cuptor, lasă-le măcar 5 minute să se răcorească. Ştiu că tentaţia de a le gusta ACUM este enormă dar crede-mă că nu vei simţi altceva decât arsură pe limbă.

2 comments:

illa said...

u're my hero :*

Elena Stanciu said...

Oh, my, I'm blushing :)))).
Astept poze cu ale tale :P