23 May 2013

REINVENTAREA PIUREULUI

Nu e raw food, e doar veggie. Ai fi tentat să zici că nu poate fi mare lucru de capul unui simplu piure. Teoretic sunt de acord cu tine, niște cartofi fierți, zdrobiți, amestecați cu puțin lapte și unt, în cel mai fericit caz. Asta îmi aduce aminte de grădiniță, unde doamnele de la cantină ne spuneau mereu pe un ton ușor amenințător: ”ia și mănâncă, e cu unt, nu cu margarină ca la mă-ta acasă”. Revenind din lanțul amintirilor, eu m-am încăpățânat să fac piureul simplu but with a bit of twist. Am combinat cartofi cu morcovi (fierți la abur), iaurt și boabe de susan alb. L-am ornat cu germeni de lucernă și l-am mâncat împreună cu o salată de varză roșie.


Este perfect pentru momentele alea în care ai vrea să calci strâmb, dar nu chiar cu junk food ca să nu te urăști o săptămână întreagă după. Plus că tinde ușor spre porn food după cum se îmbină gusturile și se topește totul în gură. Încearcă odată și zi-mi cum ți se pare.


7 comments:

Masli said...

porn food : )))))

Anonymous said...

nu te supara ... poti sa imi spui si cantitatile proximative ?
Anca

Elena Stanciu said...

Anonimule, după pofta inimii fiecăruia. Aș zice o proporție de 2 la 1 cartofi și morcovi. Iaurt cât de acrișor vrei să devină piureul, începe cu 2 linguri și vezi de acolo. Susan după pofta de crocant.
E o rețetă liberă, ia-o ca inspirație și joacă-te cu ea.

Elena Stanciu said...

Acum am văzut că te-ai semnat, iartă-mă că mi te-am adresat cu ”Anonimule”

Anonymous said...

saru.mina ;-)... vroiam asa... proportii... ca sint dezastru.. si nu as vrea sa ratez... ptr ca te cred ca e bun ;-);-);-);-)

mor dupa cum scrii... te urmaresc cu mare placere

Anca

Elena Stanciu said...

Mă bucur că pot fi de folos. Spor și înspirație îți doresc!

Maria D. said...

Chiar o sa-l incerc.Sper sa-mi si iasa.