In caz ca lucrezi in Pipera si stai in Drumul Taberei, tine minte pentru cand ti se anunta prea din scurt urmatorii musafiri.
Ai nevoie pentru doua persoane de: o punga de noodles de orez, o lingura de ulei de masline, o conserva de carne (vita/porc), o cutie de rosii decojite, 2 cepe rosii medii, un catel de usturoi, sare, o lingurita de boia de ardei dulce, o lingurita sos de peste, un varf de cutit de praf de ghimbir, cateva boabe de coriandru si o jumatate de lingurita de ierburi de Provence.
Ce trebuie sa faci:
1. Pui un vas cu apa la fiert. Nu e nevoie sa pui nici sare, nici ulei, o lasi pur si simplu pe foc pana fierbe. Cand e fiarta, stingi focul si pui in vas noodlesii, ii lasi 3 minute linistiti si apoi ii rastorni intr-o strecuratoare mare, astfel incat sa piarda orice urma de apa.
3. Ai timp sa cureti si ceapa si sa o tai solzisori.
4. Daca ai un aragaz vechi, la care focul nu e prea aprig si apa fierbe destul de greu, pun pariu ca ai timp sa faci si pasul asta: intr-un wok sau tigaie mai adanca pune o lingura de ulei de masline, lasa-l sa se incinga si apoi caleste usturoiul si ceapa la foc mic.
5. Cand cele doua ingrediente s-au calit (ceapa isi schimba culoarea si e moale), adauga mirodeniile - boia, ghimbir, ierburile, coriandrul. Mai lasa pe foc inca un minut ca sa se amestece bine toate aromele.
6. Rosiile din conserva, taiate bucatele mici si stoarse de suc, adauga-le in tigaie. Lasa tot amestecul inca vreo doua-trei minute tot la foc mic.
7 comments:
Premiu pentru cel mai gustos blog :)
Multumesc frumos, Andrei!
pozele astea m-au ucis. incet,dar sigur. ploua. afara,in mine,in gura..
:-) pai sa vii la o degustare, nu musai de noodles, incercam altceva, orice!
ce ispita :).eu zic sa nu zici de doua ori,ca te trezesti cu mine la usa :))
Toata lumea ameninta cu asta :)). Bucuria trebuie impartita, deci ma bucur oricand de musafiri.
bine..sa nu te miri in acest caz :)))) (vezi ca eu nu am toti boii acasa. vreo doi cauta drumul spre casa de ceva vreme :P)
Post a Comment