Yellow squash, pe o parte... |
Cei mai mulţi consideră dovleacul o legumă. În realitate, ca şi roşia, este un fruct. Poţi găsi prin lumea largă diverse varietăţi mai mari sau mai mici, mai îmbietoare ca aspect sau mai puţin apetisante ochiului critic de pofticios de hrană vie.
Eu am descoperit săptămâna trecută un dovlecel galben extrem de frumos. Chiar aşa-i şi zice subspeciei: yellow squash. Din repertoriul "ce să ştie ţăranul ce-i şofranul" l-am cumpărat fără să am idee ce gust are, cum aş putea să-l prepar. Am descoperit că este foarte, foarte gustos - păstrează aceeaşi fineţe a fratelui zucchini, însă nu are nici urmă de amăreală, aş zice că dimpotrivă este dulce.
...şi pe cealaltă. |
Aş putea să-l folosesc crud, la salate, să-l coc în cuptor ca garnitură pentru vreo friptură. Deocamdată am aplicat metoda cea mai uşoară: tăiat felii, pus în tigaie cu un strop de ulei de măsline şi asezonat cu o jumătate de ceapă tăiată felii subţiri. Am avut grijă să fie focul mic şi să întorc feliile de pe o parte pe alta până s-au bronzat un pic.
Atât este de mic. |
Şi aşa arată la interior. |
Cu ce m-a cucerit definitiv micuţul? Cu multă vitamina C, beta-caroten, fier şi acid folic. E dotat, ce pot să zic.
2 comments:
ce dragut e!! chiar adorabil!
asta a fost si prima mea impresie :)))
Post a Comment