04 October 2010

Cel mai simple dulce din lume

Am întrebat diverse persoane dacă ştiu care-i cel mai uşor de preparat dulce din lume. Au răspuns toate "clătitele" şi au fost dezamăgite un pic când au auzit că nu au răspunsul corect.

Gogoşile sunt cel mai uşor de făcut dulce din lume şi iată cum vine asta.

E nevoie de: 300g iaurt, 2 ouă, o linguriţă de praf de copt, patru linguri de nucă de cocos deshidratată, 200g faină, ulei pentru prăjit.

Se amestecă fără teamă iaurtul cu cele două ouă până se omogenizează bine (fără teamă în sensul în care nu puteţi face nimic greşit, nu e nevoie nici măcar de mixer). Se adaugă praful de copt şi nuca de cocos. Se completează cu faina.

Amestecul rezultat va fi moale, va curge cu uşurinţă din lingură. Cu care lingură se ia din el şi se toarnă gogoşele mai mici sau mai mari în tigaie pentru a le prăji. Uleiul trebuie încins bine înainte şi gogoşile se rumenesc imediat - motiv pentru care dacă v-aţi apucat de treaba asta, va ţineţi de ea, nu e vreme de făcut altceva între timp.

La final, pentru a le îndulci, se pot face două lucruri - fie se pudrează cu zahăr, fie se toarnă pe deasupra sirop / topping.

Toată operaţiunea durează cam cât mi-a luat să descarc pozele, să prelucrez şi să postez articolul astă, adică 15 minute pe ceas.

4 comments:

Sofia Lopez said...

acu le fac!!!

Bogdan said...

Foarte frumoase rumenitele. Stii si cu branza ?

Elena Stanciu said...

Bogdan, nu stiu. Dar pot sa inventez ceva. Te anunt.

Sofia, sa-mi zici cum ti-au iesit.

Irina Irina said...

Le fac si eu...la cat de simplu si bine explici...trebuie sa-mi iasa !!!