25 December 2011

Cozonacii mamei

Pentru al treilea an consecutiv Crăciunul meu nu a fost despre alergături după cadouri, brad, zăpadă, colinde, sarmale. A fost despre dragoste și mângâiere, despre dor pus deoparte, despre iubire respirată mai intens, despre gânduri frumoase trimise departe, tot mai departe.

Toate și toți au fost la locul lor, așa cum am ales.

I-am făcut mamei un cadou frumos: cozonaci perfecți pregătiți de mine după rețeta pe care ea o folosește de ani de zile. Rețetă din care până acum o săptămână nu știam nimic înafară de efortul pe care o vedeam că-l depune la frământat și de emoțiile pe care le are atunci când coca trebuie să crească.


Mi-am făcut mie un cadou frumos: am avut-o pe mama cu mine în fiecare secundă de pregătire și am admirat-o și m-am minunat de magia care i-a reușit atâta vreme și pe care eu am încercat-o pentru prima oară în viață.


Mami, am uitat că din tot aluatul tu făceai doi cozonaci mari și unul mai mic, rotund. Mi-am adus aminte după ce pe primul îl pusesem deja în formă - așa a luat naștere Urieșenia Sa din poza de mai sus. La al doilea am folosit mai puțină cocă și a ieșit normal. Cel rotund nu are cum să se vadă în poze pentru că a dispărut în primele ore după concepție.

Mulțumesc, mami, pentru toți cozonacii buni pe care i-ai făcut pentru mine și pentru toate sărbătorile în care-mi ești în suflet.



3 comments:

Apa.Faina.Sare. said...

elena, mi s-au umezit ochii. Sa-i dea Dumnezeu mamei tale sanatate.
te imbratisez.
codruta

Elena Stanciu said...

Doamne, ajută pentru toată lumea!
Codrule, dacă ai comentat înseamnă că nu ești supărată pe mine. Răspunde-mi și mie la mailul ăla cu făina vieții, pleeeeease!
Te pup, să ai sărbători frumoase și liniștite!

Apa.Faina.Sare. said...

cum sa fiu suparata pe tine??? mi-esti tare draga, de cand te-am vazut prima oara mi te-ai lipit de suflet.
Sunt uituca, sau mai bine zis, atat aman cate o chestie pana uit de ea. asa s-a intamplat cu mailul tau. Plus ca am avut o gramada de treaba in perioada asta si am stat la calculator minimul necesar. iti rapund indata. te pup