Vinetele, printre preferatele mele, desi nu am stiut mare lucru despre cat de sanatoase sau nu sunt pana de curand. Ceea ce m-a socat foarte tare a fost sa aflu ca ele contin nicotina, insa intr-o cantitate foarte mica - nu va ganditi ca e o solutie pentru lasatul de fumat, nicotina continuta de 1 tigara se regaseste in aproximativ 9 kg de vinete!
Vinetele sunt foarte bune pentru sistemul imunitar si pentru inima, deoarece contin antioxidanti. Unii au incercat sa demonstreze ca ar reduce si colesterolul, studii exista si pro si contra, nu pot recomanda pe care sa le credeti.
Sunt foarte versatile cand e vorba de gatit, sunt doua chestii importante de care ar trebui sa tineti cont:
* Folositi intotdeauna cutite din otel inoxidabil pentru ca orice alt metal le face sa se innegreasca
* Dupa ce le spalati si le taiati in forma dorita, presarati sare pe ele si lasati-le pe o suprafata inclinata. Asta le va ajuta pe de o parte sa elimine apa, pe de alta sa inghita mai putina grasime in timpul prepararii.
PS: ce vedeti in foto nu e nicio vrajeala, sortimentele existente sunt mult mai variate decat ce gasim noi in Romania. Culorile variaza de la alb, galben pana la vinetiu (de unde si numele) si chiar negru. Forma si dimensiunea sunt foarte diverse de asemenea - in bucataria tailandeza se folosesc unele mici si rotunde colorate intr-un degrade absolut superb de la alb la mov (hmmm, nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ce bine ar merge la mine-n dormitor daca ar fi....decorative, pur si simplu).
3 comments:
Mai, ma bucur ca redescoperim pe deplin vanata! Cand eram mic la tara si se coceau vinetele pai nu exista masa fara ele. Yamy!
Da, sunt atat de bune!!! Sunt mare fan!
Si eu!
Post a Comment