08 October 2009

Pentru pauzele de pranz un pic mai lungi: noodles cu carne

Nu e nicio gluma, in caz ca te numeri printre cei fericiti care pot ajunge acasa in pauza de pranz, asta e o reteta cu care iesi clar in avantaj si ca bani si ca timp versus restaurantul obosit de langa birou, unde te-ai saturat si de mancarea fara gust si de starile proaste ale ospatarilor.
In caz ca lucrezi in Pipera si stai in Drumul Taberei, tine minte pentru cand ti se anunta prea din scurt urmatorii musafiri.

Ai nevoie pentru doua persoane de: o punga de noodles de orez, o lingura de ulei de masline, o conserva de carne (vita/porc), o cutie de rosii decojite, 2 cepe rosii medii, un catel de usturoi, sare, o lingurita de boia de ardei dulce, o lingurita sos de peste, un varf de cutit de praf de ghimbir, cateva boabe de coriandru si o jumatate de lingurita de ierburi de Provence.

Ce trebuie sa faci:
1. Pui un vas cu apa la fiert. Nu e nevoie sa pui nici sare, nici ulei, o lasi pur si simplu pe foc pana fierbe. Cand e fiarta, stingi focul si pui in vas noodlesii, ii lasi 3 minute linistiti si apoi ii rastorni intr-o strecuratoare mare, astfel incat sa piarda orice urma de apa.

2. In timp ce fierbe apa, curata usturoiul si taie-l bucatele.
3. Ai timp sa cureti si ceapa si sa o tai solzisori.
4. Daca ai un aragaz vechi, la care focul nu e prea aprig si apa fierbe destul de greu, pun pariu ca ai timp sa faci si pasul asta: intr-un wok sau tigaie mai adanca pune o lingura de ulei de masline, lasa-l sa se incinga si apoi caleste usturoiul si ceapa la foc mic.
5. Cand cele doua ingrediente s-au calit (ceapa isi schimba culoarea si e moale), adauga mirodeniile - boia, ghimbir, ierburile, coriandrul. Mai lasa pe foc inca un minut ca sa se amestece bine toate aromele.
6. Rosiile din conserva, taiate bucatele mici si stoarse de suc, adauga-le in tigaie. Lasa tot amestecul inca vreo doua-trei minute tot la foc mic.

7. Carnea de porc sau de vita taie-o bucatele si adaug-o peste tot restul de amestec. Vreo zece minute pe foc sunt suficiente, timp in care ar fi bine sa mai amesteci din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

Ai noodlesi, ai carne, nu mai trebuie decat sa-i amesteci si sa-i mananci. Cu pofta, sigur ai facut rost si dea ea intre timp :-).

7 comments:

Andrei said...

Premiu pentru cel mai gustos blog :)

Elena Stanciu said...

Multumesc frumos, Andrei!

vanatordepovesti said...

pozele astea m-au ucis. incet,dar sigur. ploua. afara,in mine,in gura..

Elena Stanciu said...

:-) pai sa vii la o degustare, nu musai de noodles, incercam altceva, orice!

vanatordepovesti said...

ce ispita :).eu zic sa nu zici de doua ori,ca te trezesti cu mine la usa :))

Elena Stanciu said...

Toata lumea ameninta cu asta :)). Bucuria trebuie impartita, deci ma bucur oricand de musafiri.

vanatordepovesti said...

bine..sa nu te miri in acest caz :)))) (vezi ca eu nu am toti boii acasa. vreo doi cauta drumul spre casa de ceva vreme :P)