21 October 2009

Clasic - supa de vita

Nu-mi inchipuiam ca e atat de usor de gatit o supa de vita, m-am distrat copios amintindu-mi cum acum cativa ani am reusit un fel de tocanita, sa-i zicem si asta stand cu mama la telefon non-stop. Asta pentru ca pe vremea aia gandeam in retete fixe, acum ma las dusa de imaginatie.
Practic nu ai mai nimic de facut, decat sa speli si sa cureti chestii si sa le pui la fiert, sa pui sare si gata.
Bine, bine, pentru cei care nu au mai gatit in viata lor (si sunt si din astia, stiu) refac procesul in pasi marunti si simpli.

Ai nevoie de
300g de muschiulet de vita, 4 morcovi, 3 cartofi, 2 teline, taitei (preferabil de casa), 3 rosii, 2 cepe, 1 legatura de patrunjel si apa.

Ce faci cu ele?
1. Speli carnea de vita, o tai cubulete si o pui la fiert intr-o oala...mare, mica...sa zicem medie, cat de vreo 6-7 portii. O sa vezi ca dupa vreun sfert de ora pe deasupra apei apare o spuma, nu prea placuta la vedere. Nu-i da ignore, nu dispare de la sine, trebuie luata cu o paleta (nu ai, nu-i nimic, sigur te descurci cu o lingura).

2. Cureti legumele, le speli bine si le tai dupa preferinta rondele sau feliute. Singura regula e la ceapa, trebuie taiata marunt.

3. Sa fi tot trecut vreo 20-25 de minute de cand ai pus carnea la fiert, poti sa adaugi in oala si toate legumele si sa mai lasi inca vreo 20 de minute. Evident, poti sa verifici la un moment dat, pescuiesti o bucatica de carne si o tai pe un fund sa vezi daca s-a patruns bine.

4. Adaugi taiteii si mai lasi 10 minute, poti in timpul asta sa pui sare dupa cum si cat iti place.

5. Stingi focul si presari pe deasupra patrunjelul tocat marunt.

Mie mi-a iesit datatoare de dependenta - de doua zile ma hranesc cu ea non-stop si nu m-am saturat inca.

2 comments:

illa said...

e minunata si e leac bun pentru raceala, daca o poti inghiti mai fierbinte :)

Elena Stanciu said...

da, da, a fost cea mai buna pentru raceala!