01 December 2009

Suflet pentru Hrană Dinner Party, ediția a 3-a

Tzup-tzup-tzup...cam asa as caracteriza ziua de sambata, de dimineata pana in miez de noapte. Nu stiu de ce m-am setat atat de tare pe muffins, cert este ca imi stateau pe creieri si nu ma puteam opri. Dupa alergaturile obisnuite, curatenie, dresaj cu Sophie (ah! si filmat, ea e deja vedeta, apare la TVR), cumparaturi, iar dresaj, iar curatenie, m-am linistit un pic. Asta insemnand ca am putut sa ma inchid in bucatarie si sa pregatesc minunatiile pufoase.

Am o reteta de baza, pe care de fiecare data o combin cu diverse chestii. As putea spune ca experimentez inca, nu am ajuns la formula perfecta pentru ca, evident, fiecare ingredient pe langa schimba compozitia si imi aduce cate o surpriza. Slava cerului, pana acum, n-am reusit niciun dezastru!

De data asta, am incercat cu: whisky (nu a fost vina mea, jur!) si ciocolata, coji de citrice confiate, plus glazura de caramel pe deasupra si intr-un final, ca nu ma puteam abtine am repetat reteta cu banane. Contrar asteptarilor, nu cele cu alcool au avut cel mai mare succes, ci varianta cu citrice si glazura.

Pentru ca oamenii au fost invitati seara, nu puteam sa le cer sa vina mancati deja, ca le dau eu desertul. Asa ca am mai pregatit si niste chestii usoare, rapide - salata iceberg cu somon afumat (dressing clasic din ulei de masline, putin aceto balsamico si ierburi de Provence, ca astea mi-au picat primele in mana), salata cu creveti (pe care i-am perpelit 5 minutele in tigaie, cu un cubulet de unt), mozzarela cu rosii cherry si paine cu seminte. Ah, era sa uit "the prosciuto lollipop", cum le-a numit Oli.

Cam atat am facut eu, de restul s-au ocupat ei, prietenii, adica mi-au daruit o seara minunata, dupa cum spuneam si in postul anterior. Nimic extravagant, doar multa caldura, pentru care le multumesc.


5 comments:

illa said...

seara fuse minunata si masa curatzata de bunatati :)
ali a participat pentru aventura, oli pentru briose si eu pentru o seara cu prietena mea; toti am plecat fericiti si multumiti acasa :)
Creme de la creme a fost Sophie desigur, care a dat cu gratie atentie tuturor invitatilor :)))))

Elena Stanciu said...

hihihihi, ma bucur tare mult. stiti ca sunteti bineveniti toti trei, oricand (acum ca stim despre Sophie ca NU mananca copii, e perfect!)

alibus said...

Ma bucur ca si de aceasta data te-ai gandit sa asortezi un vin la masa voastra. Nici nu mai conteaza ca nu e un vin tocmai pe gustul meu, e chiar prea putin important.

Numai bine!

Elena Stanciu said...

vinul a fost dar de la prieteni, Recas demi sec, foarte bun!

alibus said...

Ok, atunci scuze. Eu vazusem un Premiat in poze :D