30 December 2009

Vinete mici, mici

Pana acum le stiam din poze si ca o obsedata ce sunt visam sa le vad si-n realitate si mai ales sa le testez. Sunt cat se poate de reale - vinetele mici, rotunde si mov. Sunt mai tari decat ce cunoastem noi din tara, habar nu am daca merg la musaca. Ca sa zic sincer, mie cand le vad imi vine sa le insir pe ata si sa mi le atarn la gat, asa sunt de frumoase!

Dat fiind ca: 1) sunt in vacanta, 2) tot ce e mai bun se gaseste in piata, unde doamnele sau domnisoarele nu prea se pricep sa explice in limba engleza ce sunt minunile de pe tarabe, 3) sunt intr-un loc in care lenea vine de la sine si cred ca nu te lasa nici dupa ce pleci acasa, 4) nu am cuptor, am ales metoda cea mai simpla si mai la indemana.

Taiate rondele, vinetele mici si mov le-am pus in strecuratoare, date cu putina sare. Stiam de la ale noastre ca trebuie sa se scurga din ele zeama cat sa faci o cana de ceai. Dezamagire, nu a curs mai nimic. Asa ca am mers mai departe, le-am aruncat in oala, cu un pic de ulei de palmier (nu de fitze, ci pentru ca porumbul e mai rar in Thailanda) si putina apa si le-am lasat cu capacul deasupra vreo douazeci de minute, sa se patrunda.

Am batut intr-un castron trei oua (galbene si mari ca alea de la gainile crescute de bunici, desi ele sunt cumparate de la supermarket - ori aici nu au ajuns ingrasamintele, ori au unele si mai bune, pe care romanii inca nu le importa si care fac toate ouale de incubator sa para de tara) si am amestecat vreo suta de grame de cascaval dat pe razatoare.

Tot amestecul a fost turnat peste vinete si lasat acolo inca vreo 10 minute. La final inca un pic de sare. Ar fi mers, cu siguranta, niste ierburi, pe care din pacate in momentul improvizatiei nu le aveam in casa.

Foarte natural si rapid. Ca s anu zic ca mai simplu de atat nu se poate.

5 comments:

Suflet naiv said...

Cum arata, lol

vanator de povesti said...

wow! si tu ai zburat catre tarile calde ? un an nou fericit si numai bucurii! ma duc sa mananc sarmalele mamei. eu am avansat in arta culinara pana la genunchiul broastei :D

Elena Stanciu said...

Noi nu avem sarmale aici, numai salata boeuf, tocmai ce am terminat-o.

Multumesc de urari, iti doresc si tie multa liniste si un zambet mare de tot pe buze!

furnicuta boscodina said...

Un An Nou minunat, cu pace in suflet si camin,cu sanatate si vise ce devin realitate!

Bogdan said...

suna fefe gustos