Taiate rondele, vinetele mici si mov le-am pus in strecuratoare, date cu putina sare. Stiam de la ale noastre ca trebuie sa se scurga din ele zeama cat sa faci o cana de ceai. Dezamagire, nu a curs mai nimic. Asa ca am mers mai departe, le-am aruncat in oala, cu un pic de ulei de palmier (nu de fitze, ci pentru ca porumbul e mai rar in Thailanda) si putina apa si le-am lasat cu capacul deasupra vreo douazeci de minute, sa se patrunda.
Am batut intr-un castron trei oua (galbene si mari ca alea de la gainile crescute de bunici, desi ele sunt cumparate de la supermarket - ori aici nu au ajuns ingrasamintele, ori au unele si mai bune, pe care romanii inca nu le importa si care fac toate ouale de incubator sa para de tara) si am amestecat vreo suta de grame de cascaval dat pe razatoare.
Tot amestecul a fost turnat peste vinete si lasat acolo inca vreo 10 minute. La final inca un pic de sare. Ar fi mers, cu siguranta, niste ierburi, pe care din pacate in momentul improvizatiei nu le aveam in casa.
Foarte natural si rapid. Ca s anu zic ca mai simplu de atat nu se poate.
5 comments:
Cum arata, lol
wow! si tu ai zburat catre tarile calde ? un an nou fericit si numai bucurii! ma duc sa mananc sarmalele mamei. eu am avansat in arta culinara pana la genunchiul broastei :D
Noi nu avem sarmale aici, numai salata boeuf, tocmai ce am terminat-o.
Multumesc de urari, iti doresc si tie multa liniste si un zambet mare de tot pe buze!
Un An Nou minunat, cu pace in suflet si camin,cu sanatate si vise ce devin realitate!
suna fefe gustos
Post a Comment