03 March 2012

Brioșe cu merișoareAm folosit aceeași rețetă de brioșe perfecte de aici. De data asta cu merișoare (o tavă) și afine uscate + ciocolată (a doua tavă). O combinație foarte bună - gustul acrișor al afinelor se îmbină perfect cu dulceața aluatului.


Încă mai exersez la toppingul ăsta ca să-mi iasă perfect - este o combinație de unt, zahăr și făină.


Profit de ocazie ca să atrag atenția asupra unor aspecte, pe care nu le-am găsit nicăieri subliniate în rețetele și modurile de preparare ale brioșelor:

* NU amesteca aluatul foarte mult. Lasă-l așa cocoloșit, cu zahărul netopit. Dacă îl omogenizezi riști să devină prea lichid și nu mai are forță să se ridice frumos în timpul coacerii.
* Folosește hârtii potrivite pentru forma ta - ar trebui să ocupe fix spațiul destinat lor, niciun centimetru mai mari/înalte.
* NU umple mai mult de 3/4 din formă cu aluat - brioșa are nevoie de spațiu să crească. Trebuie să ai grijă mai ales dacă ai amestecat aluatul prea mult sau ai folosit o formulă din care a rezultat un aluat foarte moale -- nu vor crește frumos, ci se vor revărsa peste marginea hârtiei de copt.

No comments: