03 June 2013

ENERGIE la PAHAR (Juicing #1)

Da, da, energia vine la pahar, nu la cutie, nu la sticlă și trebuie să muncești un picuț pentru ea.

Un picuț. Cât să speli și să tai cuburi câteva fructe și legume.

Azi dimineață am combinat: o sfeclă roșie de mărime medie, 2 castraveți mai măricei, un măr, o portocală, jumătate de lămâie cu tot cu coajă (spălată bine, bine), o tulpină de țelină.


Combinația a ieșit puțin acrișoară - aș recomanda-o cu încredere unei gravide care se luptă cu grețurile de dimineață. A fost, de fapt, prima oară când am pus lămâie și m-am bucurat tare să descopăr că îndoaie bine dulceața dată de sfeclă -- care uneori e greu de suportat pe stomacul gol.



2 comments:

george said...

arată bine. sunt convins că este şi gustos. nu am încercat niciodată smoothie în care să pun citricele cu tot cu coajă pentru simplul motiv că în imaginaţia mea coajă rimează cu amăreală. dar voi încerca.

pe de alta parte, elena, chestiile astea nu îmi ţin te foame. vei remarca faptul că vorbesc la persoana întâia singular :) cam ce aş putea pune pe lângă, astfel să mi se simtă bine şi trupul, nu numai mintea?

Elena Stanciu said...

Țin, țin, așa să știi. Dar trebuie să îți înveți organismul cu ele. Un pahar mare de suc din asta băut în loc de mic dejun, la 7, să zicem, te ține foarte bine până la 10-10.30 când poți mânca un snack.

Ce zici tu cu coaja de citrice e adevărat dar dacă pui cu măsură nu dăunează deloc. Jumătatea de lămâie de azi, de exemplu, nu s-a simțit decât la acreală, nicidecum la amăreală.

Mâine încerc un desert raw, ce zici?